Het onverwachte is vaak het mooist, zo gingen we in augustus aan de slag de slag bij Csupport uit Helmond als Inside Account Manager.

Een korte terugblik

woensdagochtend 31 juli 2019; we stappen net op het vliegtuig voor een stedentrip naar Riga – Letland en Tallinn – Estland als er wordt gebeld door Christine Heintze van Csupport. ‘Mag ik je straks even terugbellen, want ik stap net het vliegtuig in?’. Appte ik haar en zette mijn telefoon in vliegtuig-stand. Eenmaal aangekomen in het hotel in Riga las ik in de Whatsapp van Christine, dat ze mogelijk een opdracht voor me had. En dat ze mijn telefoontje verwachte, zodra ik was geland.

Uiteraard belde ik Christine meteen terug. Christine gaf aan dat ze op het punt staan om uit te breiden, maar niet meteen gebonden willen zijn. Omdat jij pas voor jezelf begonnen bent zien in jou de ideale kandidaat om ons te komen versterken.

Ben net twee maanden aan de slag als zelfstandig ondernemer met Sales & Marketing Support. Krijg hiermee de kans om voor enkele maanden een serieuze opdracht aan te nemen als Inside Account Manager. Lang nadenken hoef ik dus niet. ‘Leuk, gaaf, ja natuurlijk wil ik jullie helpen’. ‘De stedentrip wordt ineens een stuk leuker.

De opdracht

Als Inside Account Manager ben je voornamelijk bezig met telefonische acquisitie, het versturen van informatieve mails, plannen van vervolggesprekken en het maken van afspraken met de Account Manager.

Het resultaat

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en heb ik zelf al z’n 2.250 calls gedaan en vastgelegd in het CRM-Systeem. Zijn er honderden informatieve mails verstuurd. Vervolggesprekken voor de binnendienst ingepland en afspraken gemaakt voor de Account Managers.

Gaaf is dat ik door mijn jarenlange ervaring nog tips & tricks heb kunnen meegeven hoe ze een CRM-systeem optimaal kunt benutten.

Mijn motto: Laat het CRM-systeem voor jouw werken en niet andersom!

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relationship Management, wat klantrelatiebeheer, relatiemarketing of verkoopbeheersysteem genoemd wordt in het Nederlands. In een CRM leg je al je klantgegevens vast. Van adres tot contact personen. Van verjaardagen tot trouwdatum. Van mail tot afspraak. Leg vooral consequent vast wat je besproken c.q. afgesproken hebt en welke opvolging er gewenst is.

De volgende keer dat je de prospect of klant aan de telefoon hebt of bezoekt kun je refereren aan het gesprek van de vorige keer. Zo kun je hem/haar bijvoorbeeld feliciteren met hun 10 jarige trouwdag van de week ervoor enzovoort.

Als je de data goed instelt en opvolgt is het ‘appeltje eitje’ en helpt het CRM-systeem je bij het opbouwen van een goede relatie met je prospects en klanten.

Meer weten over de werkwijze van Sales & Marketing Support? Neem dan contact op via onderstaande link.